Portretfoto van Jeroen Glas

Jeroen Glas

Beeldend kunstenaar, kunstcoördinator bij Rijnstate en parttime VJ.

StroomversnellerVragen(v)uurtje

Jeroen Glas woont en werkt in Arnhem. Hij is beeldend kunstenaar, kunstcoördinator bij Rijnstate en parttime VJ.

Jeroen: ''Na mijn studie in Groningen aan de kunstacademie Minerva en het Frank Mohr Instituut ben ik neergestreken in Arnhem. Vanuit schilderkunst en lichtkunst bestaat mijn kunstpraktijk momenteel uit audiovisuele installaties waarbij ik samenwerk met een geluidskunstenaar. Ik kreeg al snel in de gaten dat naast het maken van kunst mijn interesse lag in het organiseren van tentoonstellingen en op andere manieren bieden van een podium voor kunstenaars. Ik heb ervaring in het wel en wee van een kunstinitiatief, kunstblog, tentoonstellingen cureren; en de dynamiek van samenwerking daaromheen. In mijn huidige rol als kunstcoördinator voor ziekenhuis Rijnstate beheer ik de bestaande kunstcollectie, organiseer ik exposities en ben ik opdrachtgever in de realisatie van nieuw werk.

Ontwikkeling zit in het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het delen van kennis. Vanuit mijn opgedane ervaring spreek ik jou graag. Wat zijn jouw ideeën?''

Adviseur bij Cultuur Academy

Jeroen zet zich bij de Cultuur Academy in als adviseur beeldende kunst voor de Stroomversneller. Klik hier voor meer informatie over het fonds. Daarnaast kun je een persoonlijk gesprek met Jeroen aanvragen via het Vragen(v)uurtje en leren van zijn expertise. Lees hier meer over het Vragen(v)uurtje.