Portretfoto van Maike Fleuren
Viorica Cernica

Maike Fleuren

Kwartiermaker en talentontwikkelaar bij De Basis, zakelijk leider van De Niemanders, adviseur muziek bij PBCF en voorzitter van het Boosterfestival.

Groeispurt Fonds

Muziek loopt als een rode draad door Maike's werkzaamheden. Zo is ze als kwartiermaker en talentontwikkelaar betrokken bij De Basis. Ze was medeverantwoordelijk voor de oprichting en is betrokken bij trajecten van o.a. Mirjam Moczko, Cassandra Onck, Luwten en The Playground Residence. Daarnaast is zij zakelijk leider van De Niemanders, adviseur muziek bij PBCF en voorzitter van het Boosterfestival.

In het verleden werkte zij ondermeer als producent en directeur pop bij productiehuis Oost-Nederland, later De Nieuwe Oost. In die rol was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van o.a. Kyteman’s Hiphop Orkest, Muziektheatergroep BOT en De Beer Die Geen Beer Was (met Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman).

Binnen de Groeispurt draagt ze graag bij aan het mogelijk maken van nieuw werk, het verbreden van de muzikale horizon en het experiment binnen (en buiten) genres en disciplines.

Adviseur bij Cultuur Academy

Maike zet zich voor de Cultuur Academy in als adviseur muziek voor het Groeispurt Fonds. Klik hier voor meer informatie over het fonds.