Kevin Canales
nieuws

Cultuur Academy zoekt een Penningmeester voor het Bestuur

Cultuur Academy is er voor de cultuurprofessional in regio Arnhem/ Nijmegen en staat voor het collectief versterken van de sector: leren en ontwikkelen als vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Investeren in groei en professionalisering van individuen en organisaties is essentieel voor een wendbare en weerbare sector.

In de regio Arnhem en Nijmegen maakt Cultuur Academy programma’s op maat voor iedereen die in de culturele sector werkt: van maker tot marketeer, van toezichthouder tot technicus en van danser tot directeur. Stichting Cultuur Academy is een organisatie die kantoor houdt in twee steden, en in zowel Arnhem als Nijmegen haar programma uitrolt. Al onze activiteiten gaan over de niet artistieke kant van werken in cultuur: over zakelijke, organisatorische en leiderschapsvragen ontwikkelen wij diverse programma’s.

Daarnaast bouwen we aan een netwerk waarbij het steeds normaler wordt om vragen te stellen en expertise door te geven met als doel individuen, organisaties en de sector te versterken. Ontmoeten en verbinden staan bij ons hoog in het vaandel. Cultuur Academy is dé plek die een cultuurprofessional in de regio Arnhem/Nijmegen opzoekt vanuit de behoefte zich verder te ontwikkelen.

Cultuur Academy zoekt een Penningmeester voor het bestuur

minimaal 6 bijeenkomsten/jaar

Wie zoeken wij?

Een betrokken penningmeester die enthousiast wordt van waar we als Cultuur Academy voor staan en gaan. Meer specifiek zijn we op zoek naar iemand die:

  • Sterk is op het gebied van financiën en bedrijfsvoering.
  • De wereld van culturele instellingen en/of die van zzp’ers in de culturele sector kent.
  • In staat is de directeur en het bestuur te adviseren omtrent de begroting, jaarrekening en andere financiële zaken.

Wanneer is dit bestuur iets voor jou?

  • Je hebt ervaring in een bestuurlijke rol of wil daar graag ervaring in krijgen.
  • Je wordt blij van samen doorontwikkelen en professionaliseren van een onlangs gefuseerde organisatie met een sterk fundament.
  • Je wil de directeur optimaal in staat stellen te doen wat ertoe doet.
  • Je weet betrokkenheid, rolbewustzijn en onafhankelijkheid daarbij met elkaar in balans te brengen.
  • Je wil met de andere bestuursleden minimaal vier jaar samenwerken vanuit een gezamenlijke ambitie.
  • Je wil je expertise en netwerk actief inbrengen.

Hoe opereert het bestuur van Cultuur Academy?

Het bestuur van Cultuur Academy bestaat nu uit vijf leden. We vormen samen een multidisciplinair team en vullen elkaar aan. We hebben een brede kijk op het totale beleid en werkveld van de Cultuur Academy en opereren integer, verantwoordelijk, onafhankelijk en constructief kritisch. We onderschrijven de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie en handelen ernaar.

We komen minimaal 6 keer per jaar ‘s avonds bijeen (met thee en koekjes) en geven tussendoor advies aan de directeur als daar behoefte aan is of als dat nodig is. We bezoeken het team en de activiteiten van de Cultuur Academy een paar keer per jaar. We leveren onze bijdrage onbezoldigd, waarbij onkosten kunnen worden vergoed. Er is uiteraard de mogelijkheid om aan de trainingen mee te doen. Wij streven naar diversiteit in het bestuur, omdat werken in een divers samengesteld team ons innovatiever en creatiever maakt en het werken zelf leuker.

Behoefte aan meer informatie?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Betty Bergman, voorzitter bestuur (06-22778755).

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Marleen van de Westelaken (06-23220606).

De procedure

Sollicitaties kun je vóór 23 maart 2024 sturen naar info@cultuuracademy.nl.

De gesprekken vinden in principe plaats op dinsdag 2 april in de avond in Nijmegen.