Portretfoto van Mirte Engelhard

Mirte Engelhard

Fashion design & social creator bij Mirte Engelhard Fashion.

Vragen(v)uurtje

Mirte Engelhard, studeerde in 2009 af aan de Kunstacademie ArtEZ in Arnhem. Haar collectie bestaat uit sportieve basisstukken en unika’s gemaakt van restmaterialen. Engelhard’s werk onderscheidt zich door nonchalant vallende kleding met een prettig draagcomfort, geometrische vormen en combinaties van stoffen en patronen die een genuanceerd geheel vormen. De collectie heeft door de ingenieuze technische oplossingen een herkenbaar handschrift. Mirte’s winkel/atelier is te vinden in het modekwartier in Arnhem, biedt klanten de mogelijkheid kijkje te geven in het atelier. Naast haar label/collectie gebruikt Mirte mode als taal om mensen te raken en haar podium te geven aan verhalen die volgens haar gehoord moeten worden.

''De afgelopen jaren is het maken van een mooie en verantwoorde collectie niet meer het enige doel, ik werk aan verschillende projecten waarbij de verhalen van mensen centraal staan. Het ene project draagt bij aan een betere sociale context en het andere is juist weer heel persoonlijk voor een individu.''

Adviseur bij Cultuur Academy

Wil je graag een persoonlijk gesprek met Mirte en leren van haar expertise? Vraag dan een gesprek aan via het Vragen(v)uurtje! Lees hier meer over het Vragen(v)uurtje.