©Wensley Piqué - Draag je verhaal
nieuws

Nieuwe D&I scans van Code Diversiteit & Inclusie

Grote thema's als diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid kunnen best overweldigend zijn. Soms weet je niet waar je moet beginnen, waardoor je ook niet tot actie overgaat. De eerste stap, weten waar je staat, is daarbij cruciaal. Alleen dan kun je doelen formuleren en een plan van aanpak maken. Half oktober is de vernieuwde scan van Code D&I beschikbaar die je helpt de stand van zaken inzichtelijk te maken.

Wil je weten waar jullie als organisatie staan ten opzichte van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid? Vul dan na 16 oktober 2023 de nieuwe scan(s) in. De scans zijn gratis tools om culturele organisaties te helpen hun inspanningen op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid te meten, te evalueren en uiteindelijk te verbeteren. Op basis van de resultaten van de scan doe je een probleemanalyse, stel je doelen en maak je een plan van aanpak om die doelen te bereiken.

Meer informatie vind je hier.

Seminar Diversiteit & Inclusie in het museum
Voor musea medewerkers die behoefte hebben aan handelingsperspectief is er op 9 oktober een symposium over diversiteit en inclusie georganiseerd door de Museumvereniging in samenwerking met de Code D&I . Behalve dat je workshops kunt volgen over het werven en behouden van divers talent, inclusief taalgebruik, creatieve toegankelijkheid of het doen van publieksonderzoek, krijg je hier ook een kijkje in de keuken bij musea die al actief met het onderwerp aan de slag zijn. Hoe betrek je bijvoorbeeld bepaalde gemeenschappen uit je omgeving bij je museum, zoals het Valkhof Museum en Museum Arnhem dat deden met de LHBTQIAP+ gemeenschap? En waar moet je op letten? Het belooft een inspirerende, activerende dag te worden. Bekijk hier voor meer informatie en bestel meteen je ticket.