Jimmy Diamond op Bevrijdingsfestival Overijssel
Maaike Ronhaar
nieuws

Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel lanceren Sonar

Op zaterdag 1 april tijdens Booster Festival lanceren Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel een nieuw online platform: Sonar. Sonar is de Nederlandse variant van het succesvolle Belgische platform VI.BE, al 15 jaar de vaste verbinder tussen opkomend muzikaal talent en de muziekindustrie in Vlaanderen en Brussel. Artiesten als Bazart, Tamino en Charlotte de Witte hebben hun eerste stappen via dit platform gezet. Nu is het de beurt aan Nederland, waar Sonar start in het oosten van het land.

Sonar wordt dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Een thuis voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar shows, airplay, ontwikkeling en wedstrijden. Via het platform kunnen organisatoren een 'pitch' lanceren om gericht te zoeken naar een act. Vanaf 1 april kunnen muzikanten, dj's en acts reageren met hun profiel, waarna de organisatie een match kiest uit de inzendingen. Artiesten variëren van beginner tot professional en komen uit alle genres: van techno-dj tot metalcoreband en van singer-songwriter tot hiphopact. Zo biedt Sonar naast actuele kansen ook een uitgebreide database aan actieve artiesten in heel Oost-Nederland.

Het concept van Sonar klinkt simpel en dat is het ook. Daarom werkt het al jaren zo goed in België. Het draait echt om wat je doet en minder om wie je kent. Dat werkt niet alleen voor muziekprofessionals en publiek, maar ook voor organisatoren die helemaal niet thuis zijn in het muzieklandschap.

Sonar gaat op 1 april live met een feestelijke lancering tijdens Booster Festival in Enschede. Overdag is er een conferentie voor muzikanten en ‘s avonds spelen tientallen acts uit Oost-Nederland live in de binnenstad van Enschede. Tot die tijd zijn updates over Sonar te vinden via Instagram en Facebook.