Foto van de kade en het stadsaanzicht van Nijmegen
Matin Hosseinzadeh
nieuws

Zorgen over energiekosten? De gemeente Nijmegen helpt

Heb je geldzorgen door de hoge energiekosten? De gemeente Nijmegen helpt inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen die financiële problemen hebben door de hoge energieprijzen de winter door. Tot 31 maart 2023 bieden zij je extra hulp aan. Ook voor culturele organisaties en ondernemers zijn er de volgende mogelijkheden.

Geldzorgen maatschappelijke organisaties en verenigingen

Heb je als maatschappelijke organisatie of vereniging problemen door de hoge energiekosten? Misschien kan je gebruik maken van het speciale noodfonds tijdens de wintermaanden. Dit noodfonds is voor organisaties en verenigingen – geen bedrijven – die niet (alleen) gericht zijn op winst maken. Ook culturele organisaties vallen hieronder.

Meer informatie en aanvragen: https://www.nijmegen.nl/nijmegen-de-winter-door/noodfonds-organisaties/

Geldzorgen ondernemers

Heb je geldzorgen en ben je op zoek naar financiële steun, advies en administratieve hulp? Neem contact op met het OndernemersPunt Geldzorgen.

Meer informatie en een afspraak maken via deze link.

Noodfonds voor inwoners

Kom je door de hoge energiekosten (privé) in financiële nood? Lukt het je niet meer om al uw uitgaven te betalen? Dan kun je misschien gebruik maken van het tijdelijke noodfonds. Meld je online aan via Bindkracht 10.

Meer informatie via deze link. 

Foto van het première concert

Ervaring met Groeispurt: Stichting Musica Choralis - Steinberg's Stille Week

Maximilian Steinberg (Vilnius, 1883) was de muzikale belofte van zijn tijd: protegé van Rimski-Korsakov, concurrent van Stravinski en later docent van Sjostakovitsj. Op 15 november 1923 voltooide hij een meesterlijk koorwerk, wetende dat het niet kon worden uitgevoerd omdat religieuze muziek net was verboden. Exact honderd jaar later is het eindelijk zover: Musica Choralis organiseerde de Nederlandse première van Steinbergs Stille week.

Een portret van de twee presentatoren als promotie van de webserie.

Ervaring met het Firestartfonds: 'Het E-Team'

Door fondsenwerving via het Firestartfonds kon filmmaker Harko Wubs werken aan een YouTube serie voor jongeren op het gebied van klimaat, natuur en dierenrechten. Met grappige en spannende acties zetten 'supertwins' Mon en Gi zich iedere aflevering samen met een gast in voor o.a. een beter milieu. Op donderdag 18 januari om 16:30 uur gaat de serie op YouTube in première. De 16-delige webserie zal daarna iedere donderdag op dezelfde tijd op het YouTubekanaal @e-teaminactie te zien zijn. Na de première is er een livestream met de presentatoren. In deze humoristische webserie gaan ‘supertwins’ Gi en Mon door het vuur voor de natuur. Zij trekken als het E-Team het land door om allerlei gekke, ludieke en humoristische acties te doen vóór dier en milieu en tegen klimaatverandering. Vaak doen ze dat met een gast of organisatie die opkomt voor deze belangen. Door onderbroekenlol te combineren met serieuze thematiek komen ze tot creatieve invalshoeken en verrassende situaties. Het E-Team heeft daarnaast ook oog voor diversiteit en klimaatrechtvaardigheid. Het programma stimuleert jonge kijkers om anders naar hun omgeving te kijken en zich anders te verhouden tot klimaatproblematiek. Zo biedt het E-Team hun handelingsperspectief en optimisme. ‘Het E-Team’ is een nieuw YouTube concept dat enkel voor dit online platform geproduceerd is. Niet eerder werd een dergelijke serie met cultuurgelden geproduceerd . Het project is tot stand gekomen dankzij het VSB Fonds, De Haella Stichting, de Triodos Foundation en het Makersfonds van de Gemeente Nijmegen. De serie is geproduceerd door Stichting Zaaigrond Filmproducties en filmmaker Harko Wubs, die eerder met zijn korte humoristische film ‘The Human’ over de hele wereld in de prijzen viel. Hierin combineerde hij ook humor met het thema dier en milieu.

Beeld van een voorstelling van een dansvoorstelling tijdens de Uitnacht 2023

Programma Uitnacht Arnhem

Iedereen is welkom tijdens de zesde editie van Uitnacht Arnhem om op vrijdag 26 januari van 16:00 tot 05:00 uur kunst en cultuur te beleven. Het gevarieerde en uitgebreide programma van Uitnacht Arnhem biedt dertien uur lang gratis cultuur, dans, kunst, mode, muziek, tekst en theater in volle glorie. Ook Cultuur Academy is aanwezig op drie plekken in de stad!