Foto van gitarist op podium
Elske Nissen

Cultuur Academy on tour

Werk jij in de kunst- of cultuursector en wil jij je ontwikkelen? Meld je dan aan voor een van de vijf gratis bijeenkomsten van Cultuur Academy on tour!

Onder de noemer ‘Cultuur Academy on tour’ organiseren we op 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april gratis bijeenkomsten om in gesprek te gaan met cultuurprofessionals over hun scholingsbehoeften en hen kennis te laten maken met het bestaande programma van Cultuur Academy.

Tourdata & aanmelden

Vanaf maart 2023 toerde Cultuur Academy door de GMR-gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Programma

Elke bijeenkomst bestaat uit rondetafelgesprekken, een subsidiespreekuur en een van de workshops.

Rondetafelgesprekken

Ga in gesprek met Cultuur Academy én collega cultuurprofessionals bij jou in de buurt. We praten over: hoe wil jij je (verder) ontwikkelen? Welke onderwerpen vind je belangrijk? Welke leervorm werkt voor jou? Welke opleidingsmogelijkheden heb je op dit moment en maak je daar gebruik van? Waarom wel of niet? Samen brengen we in kaart wat er al is, waar nog behoefte aan is én hoe we dat het beste zouden kunnen aanbieden. Zo heb jij direct invloed op het opleidingsaanbod voor cultuurprofessionals in onze regio.

Subsidiespreekuur

Tijdens het subsidiespreekuur kun je alle vragen over subsidiëring van jouw project stellen aan Esther Dikkers, directeur van Cultuur Academy. Esther heeft enorm veel ervaring met het aanvragen van subsidies en fondsen. Ze denkt met je mee over welke subsidie of welk fonds het beste bij jouw project past, én geeft tips voor het schrijven van een goede aanvraag.

Workshop - Hoe zorg je dat jouw doelgroep voor jou kiest?

Stel je begint een ijsjeswinkel, welke smaken ga je dan verkopen? En wil je dat jouw klanten kiezen voor een smaak, óf dat ze jou gaan vertrouwen om het juiste ijsje voor ze samen te stellen? In een uur ga je samen met Moeps Stellingwerf (senior marketeer bij Musis & Stadstheater Arnhem) op zoek naar wie jij bent (of je organisatie is), wie je doelgroep is en hoe jij hun vertrouwen wint. Na dit uur heb je een kort en bondig marketingplan waar je zelf op verder kan gaan bouwen.

Workshop - Verbreed je publiek

Je wilt als organisatie (of maker) een diverser publiek trekken, maar waar begin je? Welke realistische doelen kun je voor jezelf stellen én wat is de eerste stap die je morgen al kan zetten? Met Shayne McCreadie van Cultuurshifters ga je aan de slag met concrete, inspirerende voorbeelden. Na deze workshop weet je wat jij morgen kunt doen om te beginnen je publiek te verbreden.


Over het project

De Groene Metropoolregio is een samenwerking tussen achttien gemeenten: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. Deze gemeenten werken samen aan de koers van de regio.

Om de culturele infrastructuur in de GMR te versterken heeft de Provincie Gelderland 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld. Hiervoor is het Transformatievoorstel Cultuurregio gemaakt. In dit voorstel staan vijf actielijnen beschreven. Een van deze actielijnen is: scholing personeel om zo culturele organisaties verder te professionaliseren. En dit gaat nu starten! Daarom heeft de GMR Cultuur Academy opdracht gegeven om de scholingsbehoeften onder cultuurprofessionals in de regio in kaart te brengen en inzichtelijk te maken wat de regio te bieden heeft op het gebied van scholing.


Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Valerie Rutjes, via valerie@cultuuracademy.nl.