Portretfoto van Lenneke van der Goot

Lenneke van der Goot

Lenneke zet zich bij de Cultuur Academy in als adviseur beeldende kunst voor de Stroomversneller.

Stroomversneller

Lenneke van der Goot woont en werkt in Arnhem. Ze volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar zij afstudeerde aan de richtingen Bachelor of Education in Visual Art and Design en Bachelor of Fine Art. Sindsdien exposeert zij in binnen- en buitenland bij galeries, op beurzen, in musea en projectruimtes.

Haar werk richt zich met name op tekenen en site-specific werk zoals murals en installaties.‘In mijn tekeningen probeer ik ruimtes te suggereren die toegankelijk zijn, maar geen houvast bieden. Zo ontstaan werelden die vaak chaotische en constructieve elementen verenigen. Ik combineer verschillende technieken zoals lithografie, collage en inkt in gelaagde werken. Contrasten en dualiteiten zijn kenmerkend in mijn tekeningen, die soms zwart-wit zijn, dan weer kleurrijk en zinderend.’ Lenneke is naast haar tekenpraktijk ook docent en geeft o.a. les als (gast)docent Tekenen en Schilderen bij Artez University of the Arts (DBKV).

Adviseur bij Cultuur Academy

Lenneke zet zich bij de Cultuur Academy in als adviseur beeldende kunst voor de Stroomversneller. Klik hier voor meer informatie over het fonds.