Portretfoto van Patricia van Deutekom
Henry Krul

Patricia van Deutekom

Danser, dansdocent en artistiek leider en choreograaf bij LAVA Collective.

Vragen(v)uurtje

In 2005 afgestudeerd als danser aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. In de loop der jaren groeide Van Deutekom uit tot vaste danseres van gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges. Ze trad op in meer dan 20 nationale en internationale producties van Van Daele en fungeerde als co-choreograaf en repetitor. Van Deutekom richtte de educatie tak op van het gezelschap, verzorgde de artistieke inhoud en gaf leiding aan het educatie team. De fysieke dansworkshops en masterclasses voor het gezelschap werden door haar gegeven.

Naast haar werk als danser is Van Deutekom werkzaam als dansdocent en geeft les in hedendaagse dans, floorwork, conditie training, repertoire en partnerwerk aan verschillende nationale en internationale dansacademies/kunstopleidingen o.a. Codarts Rotterdam, Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en National Academy of Theatre Arts in Polen. Ook is ze jarenlang verbonden geweest als docent in het educatie team van Introdans en is ze momenteel als freelance docent betrokken bij het team van Talentontwikkeling en Educatie van het Nederlands Dans Theater.

In april 2021 richtte Van Deutekom haar eigen stichting op, Stichting LAVA | Burning Bridges, om met haar inspirerende visie en drive zelfstandig verder te gaan met het creëren van professionele (theater)dansvoorstellingen en het ontwikkelen van haar unieke stijl en artistieke signatuur als maker.

Adviseur bij Cultuur Academy

Wil je graag een persoonlijk gesprek met Patricia en leren van haar expertise? Vraag dan een gesprek aan via het Vragen(v)uurtje! Lees hier meer over het Vragen(v)uurtje.