Foto van persoon in de duinen
nieuws

Ervaring met De Stroomversneller: Roos Marijn Peperkamp - Hide

''Ik heb de afgelopen tijd gewerkt aan het opnemen van een aantal nummers, deze zullen samen een EP vormen, getiteld: Onbevreesd. De nummers bestaan uit zowel Nederlandse als Engelstalige teksten. Voordat ik de hele EP online zet, wil ik graag beginnen met de persoonlijke single: 'Hide'. Die ik samen maakte met producer Daan Kandelaars van Tremor Studio. Momenteel werk ik samen met Sofia Dragt aan de rest van de nummers. Sofia is naast muzikant en zangeres ook producer en het is een heel erg fijne samenwerking, omdat we veel raakvlakken hebben. Het produceren van de nummers voelt echt als samen spelen en zoeken.''

Hide

''‘Hide’ vertelt in het kort een persoonlijk coming of age verhaal. Hoe je als kind jezelf van alles kan wijsmaken in het leren omgaan met de dingen om je heen en hoe je hierdoor een vertekent wereldbeeld kunt scheppen of in een eigen (droom) wereld kunt gaan leven. Ik probeerde de wereld te begrijpen door alles te bundelen, zodat het mogelijk overzichtelijk zou worden, maar raakte hierin verdwaald.

Daarnaast zegt de titel het al: ik heb mezelf nogal verborgen gehouden en ging door het leven als toeschouwer in plaatst van deelnemer.
In een periode van afzondering op het platteland in een pipowagen, werkte ik aan mijn muziek. Begin volgend jaar zal ik met een volgend nummer naar buiten treden.

Ook maakte ik een prachtige clip samen met Naomi Jamie. Ik heb al vaker met haar gewerkt als model en ik ben altijd erg onder de indruk van haar foto's en videowerk. Het is erg fijn om met haar samen te mogen werken. Beiden halen we onze inspiratie uit de natuur en mooie vormen en ik ben dan ook heel erg blij met het resultaat. Het beeld zorgt naast de tekst voor een extra laag.''


De Stroomversneller

De Stroomversneller is een subsidieregeling die nieuwe initiatieven in hun artistieke ontwikkeling steunt door ze ruimte te geven voor experiment. Het doel is om initiatieven op een laagdrempelige manier in een stroomversnelling te laten komen, zonder te veel beperkingen en verplichtingen. Klik hier voor meer informatie over De Stroomversneller.