Foto van zangeres op een podium voor een zaal vol mensen
nieuws

Ervaring met het Firestartfonds: Miriam Moczko - Heimat

Miriam Moczko, zangeres, performer en songwriter, maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creëert zij landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst.

Haar onlangs verschenen debuutplaat ‘Heimat’ is een melancholisch en hoopvol indie-folk album over haar familiegeschiedenis en mogelijk gemaakt met een bijdrage en begeleiding van het Firestartfonds.

Over Heimat

Met Heimat verkent Miriam haar roots en in meer algemene zin; wat betekent het eigenlijk om je ‘ergens thuis te voelen.’ De nummers zijn geïnspireerd door gevoelens, herinneringen aan gebeurtenissen, voorwerpen en plekken.

“Heimat is een album over mijn familiegeschiedenis en die van mijn ouders en voorouders. Over onze wortels, die liggen in de provincie Opper-Silezië in Polen, dat voor WOII nog Duitsland was. Over het trauma van deze oorlog. Over de relatie met mijn ouders die vertrokken naar West-Duitsland. Opgroeien met en opgevoed worden door ouders met een andere moedertaal dan de mijne.”

Het album is geproduceerd door LAVALU en gemixt door de Berlijnse Duitse toonmeester Peter Schmidt (o.a. Peter Fox en Wallis Bird). Miriam is één van de artiesten van De Basis in Nijmegen, de muzikale homebase, mede opgericht door De Staat. Zij tourde door Europa en Australië met optredens op het legendarische Woodford Folkfestival als ook Paradiso, Doornroosje, Valkhof Festival en Melodica Festival in Parijs.

Miriam is beïnvloed door singer/songwriters als Conor Oberst, Sharon Van Etten, Aldous Harding, Sufjan Stevens, Sophie Hunger, This is the Kit en Nadia Reid.

Foto van zangeres met viool
Portretfoto van Miriam Moczko, zittend op een stoel op de heide
Foto van jong kind in een veld met bloemen

Firestartfonds

Heb jij een idee voor een project, maar vind je het lastig om fondsen aan te vragen? Dan is het Firestartfonds jou helpen met een rentevrije lening, waarmee je een fondsenwerver kunt inzetten voor jouw project. Klik hier voor meer informatie over het Firestartfonds.

Jonge bestuurders gevraagd!

Jonge bestuurders gevraagd! Cultuur Academy start in seizoen 24/25 in opdracht van gemeente Nijmegen en gemeente Arnhem een scholingstraject voor jongeren met bestuurlijke ambitie. We zoeken daarvoor enthousiaste jongeren die graag mee willen besturen in de cultuursector. Zij leren alles wat ervoor nodig is om een goede bestuurder te zijn: van kennis over financiën tot aan het stellen van de juiste vragen en mediatraining.

Aftrap Creative x Energy (CxE) Community Lab

Creatief Arnhem heeft samen met de Gemeente Arnhem de komende jaren een spilfunctie om ontwerpers te koppelen aan opgaven binnen de energietransitie in Arnhem. Dit doen zij binnen het meerjarig programma Creative x Energy (CxE). Om die reden zijn zij op zoek naar creatieve professionals in de regio Arnhem die graag mee aan de knoppen willen draaien en mee willen denken over het identificeren en formuleren van de juiste vraagstukken. Dit doen zij onder de noemer Creative x Energy (CxE) Community Lab.

Cultuur Academy zoekt een Penningmeester voor het Bestuur

Cultuur Academy is er voor de cultuurprofessional in regio Arnhem/ Nijmegen en staat voor het collectief versterken van de sector: leren en ontwikkelen als vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Investeren in groei en professionalisering van individuen en organisaties is essentieel voor een wendbare en weerbare sector. Cultuur Academy zoekt een Penningmeester voor het bestuur (minimaal 6 bijeenkomsten/jaar).