Panelgesprek met trainer Julius Thissen
Locatie: Afwisselend in Arnhem en Nijmegen
Kosten: €95,- incl. BTW per persoon

Cursus Diversiteit & Inclusie: plan van aanpak

‘Meer diversiteit in de culturele sector en gelijke kansen voor iedereen’ staat prachtig op papier, maar hoe breng je dat in de praktijk en hoe maak je je deze uitspraak écht eigen? Het begint bij het creëren van transparantie en handvatten om een heldere doelstelling te formuleren.

Na de cursus:

  • heb je handvatten voor het formuleren van een helder stappenplan op het gebied van D&I;
  • heb je meer inzicht in blinde vlekken;
  • zijn de leerdoelen en kansen voor jouw organisatie in kaart gebracht;
  • zijn er realistische lange- en korte termijn doelen geformuleerd;
  • heb je ervaringen uitgewisseld met andere cultuurprofessionals;
  • heb je een (concept) plan van aanpak voor je organisatie waar je concrete stappen mee kunt gaan zetten als het gaat om je beleid rondom D&I aan te pakken.

Programma

In deze training ga je onder begeleiding van kunstenaar en inclusieconsulent Julius Thissen aan de slag met het schrijven van een stappenplan dat níet onder in een la belandt. Ervaringen en kennis uit de praktijk worden gedeeld en blinde vlekken worden blootgelegd.

Sessie 1: Introductie
Centraal staat het creëren van kennis over en transparantie in de missie. De focus ligt op het leren blootleggen van blinde vlekken en vertrouwd raken met ongemak. Je maakt kennis met belangrijke termen en denkers op het gebied van inclusie en diversiteit.

Ter voorbereiding van de tweede sessie krijgen participanten opdrachten mee. Voor sessie 2 stellen deelnemers een missie-visie document op.

Sessie 2: Verdieping
Je gaat de missie en visie vertalen naar een realistisch stappenplan en concrete (leer)doelen. Welke kansen kent mijn organisatie? Welke leerdoelen helpen mijn organisatie verder? Welke kennis ontbreekt er in mijn organisatie? Wat is mogelijk op korte, en wat op lange termijn? Aan het einde van de cursus hebben deelnemers de basis voor het ontwikkelen van een realistisch plan van aanpak.

Voor wie

Cultuurprofessionals die concreet aan de slag willen met D&I binnen hun organisatie.

Over de trainer

Julius Thissen is beeldend kunstenaar, artistiek onderzoeker en inclusie consulent. Zijn doel is om van de creatieve industrie een toegankelijke, diverse en inclusieve sector te maken en hij beoogt hiermee de emancipatie van onder-gerepresenteerde gemeenschappen te bevorderen. Hij focust zich in het bijzonder op de trans- en queer-gemeenschap. Hij doet dit door middel van lezingen, het organiseren van (artistieke) onderzoeksprojecten, het ontwikkelen van residenties en tentoonstellingen. Hij adviseert daarnaast musea en culturele instellingen.

Praktische informatie

Datum: 3 & 26 oktober (de start van de cursus is op Diversity Day)
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Kosten: €95,- incl. BTW per persoon. Zijn de kosten een probleem? Via Werktuig PPO kun je een aanvraag indienen voor medefinanciering van deze training. Lees hier meer over de voorwaarden.
Locatie: Afwisselend in Arnhem en Nijmegen


Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.