Foto van mensen tijdens een borrel
Locatie: De Basis, Nijmegen
Kosten: Gratis, aanmelden verplicht

Stroomversneller- & Groeispurtborrel Nijmegen

Op 6 december organiseert de Cultuur Academy weer een nieuwe editie van de Stroomversneller- en Groeispurtborrel. Deze borrel is bedoeld voor iedereen die ooit de Stroomversneller of Groeispurt heeft ontvangen óf van plan is om een aanvraag te doen en nieuwsgierig is naar de regelingen. Het is een informele borrel waar je kennis kan maken met de mensen achter de fondsen, het team van Cultuur Academy en de adviseurs. Daarnaast krijgen projecten van initiatieven die gehonoreerd zijn een podium.

Nieuw in het borrel format is dat we elke borrel in gaan op een zakelijk aspect van werken in de culturele sector. In een 10 minuten-mini-workshop spijkeren we je bij over het desbetreffende onderwerp. Mocht je daarna nog meer vragen hebben dan kan je ze meteen stellen als we de borrel vervolgen! Op 6 december is Renee Roetman, projectleider bij De Creatieve Coalitie aanwezig. In de culturele en creatieve sector zet De Creatieve Coalitie zich in voor een betere sociaaleconomische positie van werkenden in de sector. Daarnaast strijden zij voor een betere arbeidsmarkt en een beter cultureel klimaat. Maar waar ligt precies de kracht van verenigen en hoe kan je samen sterker staan? Tijdens de borrel zal Renee je meenemen in de werkwijze van de Creatieve Coalitie en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Na de borrel:

  • weet je wat de do’s en don'ts zijn bij het aanvragen van de fondsen;
  • heb je je netwerk vergroot;
  • heb je een super inspirerende avond gehad!

Programma

De borrel is hét moment om kennis te maken met andere (jonge) makers, zowel binnen je eigen discipline als daarbuiten. In een informele setting kun je al je vragen stellen, kennis maken met de adviseurs en je laten inspireren door andere makers en hun projecten. Elke borrel delen een Groeispurt- en Stroomversnellerontvanger kort iets over het project waarvoor ze een bijdrage hebben ontvangen én krijgen we natuurlijk iets te zien of horen van het eindresultaat. Wil je zelf ook iets laten zien van je project, delen over je maakproces of voorleggen aan de andere deelnemers? Laat het ons weten, want we maken graag ruimte voor inhoud tijdens deze avonden!

De borrel vindt vier keer per jaar plaats, afwisselend in Arnhem en Nijmegen.

De Stroomversneller & Groeispurt

De Stroomversneller (Arnhem) & de Groeispurt (Nijmegen) zijn subsidieregelingen voor nieuwe makers, kunstenaars en artiesten. De regelingen stimuleren vernieuwende ideeën en initiatieven. We willen jong talent vooruit helpen, zonder onnodige beperkingen en verplichtingen. Het gaat om een bescheiden, maar flexibele en snelle manier van steun om nieuwe ontwikkelingen aan te moedigen. Alle ruimte voor experiment dus en de ontwikkeling van jou als maker staat voorop!

Voor wie

Iedereen die ooit de Stroomversneller of Groeispurt heeft ontvangen óf van plan is om een aanvraag te doen en nieuwsgierig is naar de regelingen.

Praktische informatie

Datum: 6 december
Tijd: 19:30 – 22:00
Kosten: gratis, aanmelden verplicht
Locatie: De Basis, Nijmegen

Klik hier voor meer info over Stroomversneller en hier voor meer info over Groeispurt!


Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.