De host met 2 gasten op het podium tijdens Over de Grens 1 in Luxor live
Locatie: Theater Oostpool, Nieuwstraat 58, 6811 HX Arnhem
Kosten: Zie programma

Talkshow - Over de Grens #3 & Nacht van de Burn-Out

Overwerkt, overprikkeld en opgebrand. De afgelopen jaren lijkt het hebben van een burn-out, in welke vorm dan ook, meer regel dan uitzondering. Ook in de culturele sector gaan we vaak over grenzen, hebben we het gevoel dat we altijd maar aan staan en nooit eens tijd hebben om even op adem te komen. Daarom starten we het nieuwe jaar op deze schrikkeldag met een goed voornemen: het is tijd dat we dit voor de kunst-en cultuur in Arnhem en Nijmegen op tafel leggen! Op 29 februari organiseren we opnieuw een ‘Over de Grens’, de halfjaarlijkse talkshow voor het culturele veld in omgeving Arnhem en Nijmegen, georganiseerd door Cultuur Academy. Voor deze editie zijn we te gast in Theater Oostpool, en organiseren we naast het middagprogramma ook een avondprogramma in samenwerking met Kompagnie Kistemaker en Theatergroep Echo.

Programma

16:00-17:00 Talkshow 'Over de Grens'
Tijdens onze talkshow gaan we samen met diverse partijen uit de steden in gesprek en elkaars grenzen verkennen. Hoe leer je grenzen aan te geven en te herkennen? We praten onder andere met Karlijn Kistemaker, die met haar Kompagnie Kistemaker momenteel in de ontwikkeling zit van een nieuw project: De Burn Out Band. Kan een burn-out ook iets positiefs zijn? Samen met Karlijn Kistemaker van Kompagnie Kistemaker en Maria Dabrowski heeft onze host Jelko Arts het over je burn-out vertalen naar artistiek werk. En hoe ga je als gezelschap of organisatie om met uitval van belangrijke personen? Ella Broekstra is HR manager bij Phion en vertelt hoe je als grote organisatie hiermee om gaat. Lise-lotte Kok van Muziektheater de Plaats schijnt een licht op de hobbels bij een kleine organisatie. 

Hoe komt het dat we stress hebben en wát kunnen we ertegen doen? Jacqueline Smit is trainer voor o.a. Cultuur Academy en verzorgt in mei 2024 ook de training Timemanagement. Zij neemt ons mee in de aanleiding en context van burn-outs. Daarnaast hebben we natuurlijk onze vaste rubrieken 'Bij het koffiezetapparaat' en het 'Pass-m-door-stokje'. Na 'Over de grens' is het tijd voor een netwerkborrel, en dat maakt het nog aantrekkelijker om ook voor de avond te blijven!

Over de grens is onze halfjaarlijkse talkshow en netwerkmoment met steeds een ander thema dat speelt in de regio Arnhem/Nijmegen. Host is Jelko Arts: presentator, striptekenaar en lid van de Literaire Boyband.

17.00 -18.00 uur Netwerkborrel
Na de Netwerkborrel start de Nacht van de burn-out. Een initiatief van Cultuur Academy en de theatergezelschappen TGEcho en Kompagnie Kistemaker.

Promotiebeeld Nacht van de burn-out


18.00 – 18.30 uur Burn Out Band
Deze club muzikanten en burn-out ervaringsdeskundigen deelt met jou de helende kracht van muziek. Zij laten je horen hoe een burn-out klinkt. Verwacht herkenbare levensverhalen, pompende pophits en zalvende samenzang. Zij hebben een burn-out en iedereen mag het horen! De 'Burn Out Band' is een nieuw project van Kompagnie Kistemaker. De band geeft je een voorproefje van hun festivaltour deze zomer.

18.30 – 19.30 Aan tafel!
Je kan aanschuiven bij ons vlammend buffet. Ondertussen kan je al je overwerkte zondes kwijt in het filmische 'Burn-Out-Biechthokje' van kunstenaar Michiel van der Werf, onze ‘Overprikkel Pastoor’.

19.30 – 22.15 De nacht in met een avondvullend programma
Zangers Lavalu combineert klassieke muziek en popmuziek in
haar composities. Haar nieuwste album Earthbound gaat over vrouw-zijn, mentale gezondheid en liefde. Theatergroep Echo speelt een scene uit het nieuwe stuk Bunker over teruggetrokken mensen die niet meekomen in de maatschappij. Uw voorgangers in de donkerte zijn Anna Schoen en Pauline Greidanus. Meer muziek is er van Jesse van der Wel, hij maakt alternatieve elektropop met een theatraal randje. Je hoort een preview zijn nieuwe EP FAMILYMATTERS die uitkomt in april 2024. Lava Collective toont een fragment uit de dansvoorstelling La Despedida waarin de kracht van de geest het overneemt als het lichaam het opgeeft. Tot slot is er de korte animatiefilm I’m perfectly fine, van Dario van Vree, over het accepteren van je imperfecties. Dit is een verfilming van het Burn-out dagboek van striptekenaar Maaike Hartjes.

We sluiten de Nacht van burn-out af met een verkwikkend feest met opbeurende beats van DJ Ivo Rodrigues. Blijf dansen tot je benen een burn-out hebben.

Voor wie

Over de Grens richt zich op iedereen die werkt in de culturele sector in de regio Arnhem/Nijmegen. Met het middag en avondprogramma richten we ons op een veel breder publiek. Voel je je aangetrokken tot het programma dan zien we je graag!

Praktische informatie

Datum: donderdag 29 februari 2024
Locatie: Theater Oostpool, Nieuwstraat 58 in Arnhem (let op, er zijn wegwerkzaamheden, als je vragen hebt over de toegankelijkheid neem contact op met Theater Oostpool).
16:00 - 18:00 uur Talkshow Over de Grens + borrel (gratis)
17:00 – 18:00 uur Netwerkborrel (gratis)
18:00 – 18:30 uur Optreden Burn Out Band (gratis)
18:30 – 19:30 uur Vlammend buffet (€ 20,00)
19:30 – 22:15 uur Nacht van de burn-out (€ 10,00)


De talkshow van Cultuur Academy, de aansluitende netwerkborrel en het optreden van de Burn Out band zijn gratis te bezoeken, meld je hier aan. Tickets voor het eten en programma moet je vooraf kopen via. Via onderstaande links kan je de verschillende (combi)tickets bestellen.

Tickets

16:00 - 18:00 uur Over de Grens & borrel (gratis)
16:00 - 19:30 uur Over de Grens + Vlammend buffet (€ 20,00)
16:00 - 22:15 uur Talkshow + Vlammend buffet + Nacht van de burn-out (€ 30,00)
16:00 - 17:00 uur & 19:30 - 22:15 uur Over de Grens + Nacht van de burn-out (€ 10,00) let op, via deze optie koop je geen diner bij het programma en zal je elders moeten dineren.

Heb je een Gelrepas of ben je student? Dan kan je via onderstaande linkjes je tickets bestellen!

Talkshow + Vlammend buffet + Nacht van de burn-out (€ 25,00)
Vlammend buffetDiner + Nacht van de burn-out (€ 25,00)
Talkshow + Nacht van de burn-out (€ 5,00)


Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op via info@cultuuracademy.nl.