Publiek in zaal
Locatie: Thiemeloods, Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen
Kosten: Gratis, aanmelden verplicht

Talkshow Over de Grens: van je eigen domein

Op 21 september zoomen we in op werken over de grens van jouw domein. Zowel vanuit gemeenten als de sector zelf komt steeds vaker initiatief voor het verbinden van kunst en cultuur met andere domeinen. Creativiteit van kunstenaars en makers wordt zo gekoppeld aan maatschappelijke vraagstukken. Maar hoe komt een harmonieuze kruisbestuiving tot stand? Met voorbeelden uit de regio laten we zien welke stappen er doorlopen kunnen worden. Onder leiding van onze vaste host Jelko Arts staat het vraagstuk: ‘wat levert het op om kunst en cultuur in te zetten in andere domeinen?’ centraal.

Na de Talkshow:

  • ben je vol inspiratie;
  • heb je naast oude bekenden, nieuwe mensen uit het veld ontmoet.

Programma

15:30 uur - inloop
16:00 uur - Start programma
17:00 uur - Einde programma, start borrel
18:00 uur - Einde

De middag start in aanwezigheid van de wethouders cultuur van de gemeente Arnhem en Nijmegen; Cathelijne Bouwkamp en Noël Vergunst. We zoomen in op het ‘Denk je mee’ project, een pilot waarbij creatieven en partijen uit het sociaalmaatschappelijk domein in de stad werken aan een oplossingsrichting in de Arnhem-Oost aanpak. Wat zijn de do’s en don'ts die we uit deze pilot meenemen?

Ook schuift Club Goud aan op het podium. Sinds 2017 houdt Club Goud zich bezig met de vraag: ‘hoe zorg je dat ouderen zich zolang en zoveel mogelijk betrokken kunnen (blijven) voelen in onze maatschappij?’ Met bijzondere concepten en interventies waarbij er coalities worden gesmeed tussen de ouderenzorg en kunst & cultuur wordt er opnieuw verbinding gemaakt tussen ouderen en hun omgeving.

Daarnaast is de Nijmeegse Wintertuin aanwezig, om te vertellen over de ‘Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers’. Met dit project wil Wintertuin (aspirant-)auteurs met een vluchtverleden helpen om zich artistiek verder te ontwikkelen in een nieuwe taal. Samen met oud deelnemers deelt Noortje Kessels als programmamaker en verantwoordelijk voor de ‘impact’ projecten bij Wintertuin haar tips over samenwerken met een ander domein.

Onze vaste rubrieken ‘bij het koffiezetapparaat’, Pass-m-door en het flitscollege zullen ook voor veel inspiratie zorgen. Verwacht een middag vol kennisuitwisseling en inspiratie. Gratis bij te wonen en voor iedereen werkzaam in het culturele veld of met interesse in het onderwerp in de regio Arnhem en Nijmegen.

Voor wie

Iedereen werkzaam in de culturele sector in de regio Arnhem en Nijmegen!

Praktische informatie

Datum: 21 september
Tijd: 16:00 - 17:00
Kosten: Gratis, aanmelden verplicht
Locatie: Thiemeloods, Nijmegen

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.