Foto van muzikanten in een woonkamer
Locatie: De Basis (Groenewoudseweg 322, Nijmegen)
Kosten: €12,50 incl. BTW

Workshop Hoe (en waarom?) richt ik een stichting op?

Deze workshop is onderdeel van een serie van 4 workshops die worden verzorgd door Cultuur+Ondernemen. De volgende 3 workshops volgen in het najaar.

Waarschijnlijk ben je er als maker al wel eens tegenaan gelopen: je wilt ergens subsidie aanvragen, maar dat kan alleen als stichting (en dus niet als privé persoon). Wat nu? Deze workshop is voor iedereen die erover denkt om een stichting op te richten en wil weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Bij deze workshop kun je een kosteloos individueel oriëntatiegesprek aanvragen met de trainer of een andere adviseur van Cultuur & Ondernemen. Tijdens de workshop is er tijd om jouw persoonlijke vraag voor het gesprek te formuleren.

Programma

In deze workshop vertelt Djoeke Gerding van Cultuur+Ondernemen je alles wat je moet weten over het oprichten van een stichting. Ze neemt je mee langs alle te nemen stappen en vertelt waar je op moet letten. Na afloop van deze workshop heb je een stappenplan, weet je welke verantwoordelijkheden horen bij een stichting, wat statuten zijn, hoe je een goed bestuur samenstelt én hoe je daar goed mee samenwerkt.

Voor wie

Voor iedereen die een stichting wil oprichten of meer wil weten over het hoe en waarom van een stichting oprichten.

Over de trainer(s)

Djoeke Gerding is Adviseur bestuur en toezicht bij Cultuur+Ondernemen.

Praktische informatie

Datum: 6 juni
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: €12,50 incl. BTW
Locatie: De Basis (Groenewoudseweg 322, Nijmegen)
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16

Ter oriëntatie kan de kennisgids van Cultuur+Ondernemen over het oprichten van een stichting vast bestudeerd worden.

Contact

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op via info@cultuuracademy.nl. Weet je nog niet helemaal zeker of een stichting voor jou de goede rechtsvorm is? Neem ook dan contact met ons op, dan helpen wij je verder.