Beeld van hand op sokkel met daarboven het copyright symbook
Locatie: De Transformatie Zaal, Van Oldenbarneveldtstraat 94-15, Arnhem
Kosten: €12,50 incl. BTW

Workshop Intellectueel Eigendom

Dat jouw creatieve idee of uiting van jou is, lijkt vanzelfsprekend. Maar copycats zijn overal te vinden, vooral nu er zoveel online gedeeld wordt. Hoe voorkom je dat anderen met jouw muziek, foto, idee, naam, ontwerp, tekst of kunstwerk aan de haal gaan of zonder toestemming gebruiken? En wat kun je doen als het toch gebeurt? En hoe kan je geld verdienen met jouw intellectueel eigendomsrecht?

Na de workshop:

  • weet je welk IE-recht op jouw werk van toepassing is;
  • weet je hoe je kan voorkomen dat je werk wordt gebruikt zonder toestemming;
  • weet je wat je moet doen als dit toch gebeurt;
  • weet je hoe je jouw auteursrechten exploiteert.

Programma

Tijdens deze workshop leert de Kunstenbond, vakbond voor kunstenaars en creatieven, je alles over het intellectueel eigendom. Intellectueel eigendom (IE) is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals uitvindingen, muziek, merken, vormgeving, teksten en foto’s. Tijdens de workshop wordt je meegenomen in de wereld van het intellectueel eigendom.

Daarnaast is er ruimte om persoonlijke casussen of vragen te bespreken. Daarom vragen we je bij inschrijving aan te geven onder welke naam je werkt en wat je casus is.

Voor wie

Kunstenaars en creatieven van alle disciplines in de regio Arnhem-Nijmegen die te maken hebben met IE, schrijvers, fotografen, ontwerpers, architecten, regisseurs, filmmakers, muzikanten etc.

Over de trainer

Rakendra Smit is jurist en belangenbehartiger muziek bij de Kunstenbond.

Praktische informatie

Datum: 22 november
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: €12,50 incl. BTW per persoon. Zijn de kosten een probleem? Via Werktuig PPO kun je een aanvraag indienen voor medefinanciering van deze training. Lees hier meer over de voorwaarden.
Locatie: Arnhem

Heb je interesse maar wil je eerst nog wat meer weten, mail dan met Jessica de Jaeger (programmacoördinator van de Cultuur Academy: jessica@cultuuracademy.nl.

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.