nieuws

Ervaring met De Stroomversneller: Them Caged Dogs - Today’s Duty, Tomorrow’s Ruin

Opgericht door componist en muzikant Zacharias S. Falkenberg, concentreert Them Caged Dogs, de vierkoppige Arnhemse onderneming, zich op de uithoeken van experimentele rock, waarbij tradities van stilistisch ver uit elkaar liggende artiesten als Frank Zappa, Miles Davis, Black Midi, Tool, or The Mars Volta samensmelten in een eigenaardige, koppige manier. Het is punk, het is jazz, het is (art)rock, het is (art)pop. Temidden van de COVID-19 lockdown in 2020 ontstond het album 'Today's Duty, Tomorrow's Ruin' met een bijdrage van De Stroomversneller.

Ontstaan

Falkenberg is in zijn jongere jaren opgegroeid in verschillende landen en genoot altijd van het verkennen van onbekende culturen en leefwijzen. TCD is bedacht in Berlijn en Arnhem als een existentiële en politieke reactie op de controversiële pandemische tijden. Voordat Falkenberg TCD lanceerde had hij al academische muzikale ervaring opgedaan bij The Chronometers Orchestra - een kamerensemble dat zijn Neue Musik en experimentele jazz composities uitvoerde. Als reactie op zijn eerdere muzikale bezigheden werd Them Caged Dogs geboren.

Dankzij deze album productie kon de band zich online presenteren en laten zien, waarmee ze zich in de kijker zetten voor optredens.

De Stroomversneller is een super waardevolle subsidie regeling voor culturele projecten. Het proces van aanvragen hebben we als makkelijk en laagdrempelig ervaren. Wij zijn erg dankbaar voor dit initiatief!

Nog te zien


Op 3 juni 2023 treedt Them Caged Dogs op in Café Bosch in Arnhem en op 8 juni 2023 op Mañana Mañana in Laren.

De Stroomversneller


De Stroomversneller is een subsidieregeling die nieuwe initiatieven in hun artistieke ontwikkeling steunt door ze ruimte te geven voor experiment. Het doel is om initiatieven op een laagdrempelige manier in een stroomversnelling te laten komen, zonder te veel beperkingen en verplichtingen. Klik hier voor meer informatie over De Stroomversneller.