Video still waarop een jongen een meisje te zien zijn in een natuurlijke omgeving
nieuws

Ervaring met de Stroomversnelling: Youth Reserve - A Hill to Die On

Het Arnhemse synthpop duo Youth Reserve heeft hun nieuwste single A Hill to Die On uitgebracht. De videoclip bij het nummer is opgenomen in Curaçao, waar zanger Silvian Ilgen opgegroeid is. Zanger Silvian Ilgen vertelt over het liedje: “A Hill to Die On gaat over conflict. Over dingen zeggen in de hitte van het moment, waarvan je weet: hier krijg ik later spijt van.. Een mist van emoties dat je zicht doet vervagen en waardoor je jezelf isoleert op je eigen eilandje. En wat er ook gebeurt, je houdt je poot stijf.”

Locatie


De band koos ervoor om de clip op te nemen in Curaçao. “Mijn moeder is daar geboren, wat mij technisch half Antilliaans maakt. Het voelt als thuis. Mijn familie woont er, ik ga er minimaal 1x per jaar naartoe. Het is de plek waar ik oud wil worden”, aldus Ilgen. Over de locaties waar de clip geschoten is, zegt hij: “Ik hou van de ruwe achtergrond van de zoutpannen van Jan Thiel, de Noordkust en de woestijnvlakte van Hato. Die ruwheid geven een mooi contrast met actrice en model Merlyn Schelling-Garcia”.

Bijdrage Stroomversneller

"De Stroomversneller is voor ons essentieel geweest voor dit project. We hebben hiermee de opnames van de drums, onze producer en een deel van de mixing en mastering kunnen bekostigen. Daarnaast hebben we zelf ook een deel bijgelegd, een beetje put your money where your mouth is. Wij zijn overtuigd van dit project, geloven hier in en willen dit ook laten zien. Verder was Stroomversneller erg makkelijk te bereiken en konden we eigenlijk altijd bij hun terecht met onze vragen."

A Hill to Die On is te streamen via Apple Music en Spotify. De clip is te bekijken via YouTube. Op donderdag 6 april 2023 presenteert de band hun nieuwe EP 4AM, waar A Hill to Die On ook opstaat, in Luxor Live te Arnhem. Op 7 april is de release van de nieuwe EP 4AM!


De Stroomversneller

De Stroomversneller is een subsidieregeling die nieuwe initiatieven in hun artistieke ontwikkeling steunt door ze ruimte te geven voor experiment. Het doel is om initiatieven op een laagdrempelige manier in een stroomversnelling te laten komen, zonder te veel beperkingen en verplichtingen. Klik hier voor meer informatie over De Stroomversneller.