We zien aantekeningen van een deelnemer op een bureau tijdens een workshop
Locatie: Afwisselend in Arnhem en Nijmegen
Kosten: €275,- incl. BTW
Vol

Cursus meerjarige subsidie aanvragen

In 2024 is het bij verschillende overheden en rijkscultuurfondsen weer mogelijk om meerjarige subsidie aan te vragen. Op 1 maart 2024 is de deadline bij gemeente Arnhem en op 1 april 2024 bij de gemeente Nijmegen. Ben jij van plan om aan te vragen? Deze training zorgt ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Omdat de deadline voor aanvragen voor het Fonds Podiumkunsten vervroegd is naar 1 februari zijn de laatste 2 data van deze cursus verplaatst.

Na de cursus:

  • Heb je je artistieke visie, missie en positie in het veld in kaart gebracht;
  • heb je concrete doelen opgesteld;
  • kan je vanuit je langetermijndoelen verder werken aan een activiteitenplan;
  • heb je een marketingplan dat verder gaat dan de bekende 5 P’s;
  • heb je inzicht wat voor jou een passend dekkingsplan is.

Programma

De training bestaat uit vijf dagdelen waarin je in de ochtend theorie aangereikt krijgt en in de middag zelfstandig aan de slag kunt gaan bij onze Maandag club.

Bijeenkomst 1: Je meerwaarde
Wat is je artistieke visie, hoe omschrijf je je missie en wat is je positie in het veld? De eerste dag werken we aan de kernwaarden en de positionering van je organisatie.

Bijeenkomst 2: Ins & Outs Meerjarenplan
Wat zijn je langetermijndoelen? In deze bijeenkomst belichten we je meerjarenplan en wordt toegewerkt naar een activiteitenplan.

Bijeenkomst 3: Marketing
Deze dag ontwikkel je een marketingplan dat afgestemd is op de eigen specifieke publieksgroepen en daarbij gaan we verder dan de bekende 5 P’s.

Bijeenkomst 4: De aanvraag
Op basis van je eerder opgestelde materiaal, vul je het aangereikte meerjarenplan aan.

Bijeenkomst 5: De begroting
Hoe stel je een goede meerjarenbegroting op? En waar moet je dekkingsplan aan voldoen? Welke mogelijkheden naast subsidie kun je aanboren?

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die van plan is om in 2024 een meerjarige subsidie aan te vragen. Wil je graag meer weten over fondsenwerving maar ben je nog niet toe aan meerjarig aanvragen? Dit najaar bieden we ook een basiscursus fondsenwerving. We hebben plaats voor maximaal 10 initiatieven, waarbij we 2 personen per initiatief toelaten.

Over de trainer

Marion Beltman is organisatieadviseur in de kunst, cultuur en creatieve industrie. Vanuit haar eigen bureau en via intermediairs, begeleidt zij culturele (erfgoed-)instellingen, ontwerpbureaus, creatieven, (theater)makers en (beeldend) kunstenaars bij zakelijkheid en strategie.

Met de uitgebreide kennis en ervaring van Marion heb ik deze training als zeer leerzaam en stimulerend ervaren. Wat mij betreft een logische opbouw, goede praktijkvoorbeelden, een fijne en open sfeer en voldoende ruimte voor inbreng en hulpvragen.

Praktische informatie

Datum: 13 november, 27 november, 11 december, 8 januari en 22 januari
Tijd: 09:30 - 13:00 uur
Kosten: €275,- incl. BTW per persoon. Zijn de kosten een probleem? Via Werktuig PPO kun je een aanvraag indienen voor medefinanciering van deze training. Lees hier meer over de voorwaarden.
Locatie: Afwisselend in Arnhem en Nijmegen


Heb je interesse maar wil je eerst nog wat meer weten, mail dan met Jessica de Jaeger (programmacoördinator van de Cultuur Academy): jessica@cultuuracademy.nl.

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.