Een foto van een groep mensen aan tafels die op een notitieblok aan het schrijven zijn.
Locatie: Afwisselend in Arnhem en Nijmegen
Kosten: €195,- incl. BTW per persoon

Training - Gedragscode sociale veiligheid

Het opstellen van een gedragscode rondom sociale veiligheid in je organisatie is in deze tijd meer dan ooit noodzakelijk. Wat zet je erin en hoe ga je er vervolgens mee om? In deze training ga je aan de slag met het schrijven van een gedragscode en klachtenregeling. Vervolgens wordt ingegaan op hoe je deze in de praktijk toepast.

Na deze training:

  • heb je een concept gedragscode en klachtenregeling opgesteld;
  • kun je aan de slag met het toepassen van de door jou opgestelde gedragscode;
  • weet je hoe je binnen je organisatie het gesprek kunt voeren rondom aspecten van sociale veiligheid.

Programma

Sessie 1
Tijdens de eerste sessie ga je aan de slag met het schrijven van een gedragscode en een klachtenregeling. Dat doe je aan de hand van voorbeelden. Aan het einde van deze sessie heb je een concept code en regeling opgesteld. Dit concept kun je in je eigen organisatie bespreken en indien nodig aanpassen.

Sessie 2
Tijdens de tweede sessie maak je een plan van aanpak om na te gaan hoe de sociale veiligheid in je eigen organisatie verbeterd kan worden. Hierbij wordt ingegaan op vragen als “Hoe voer je het gesprek?” “Hoe bepaal je samen de waarden en normen voor je eigen organisatie?” “Hoe voer je een scan uit om de huidige situatie in kaart te brengen?”

Voor wie

Iedereen die binnen diens organisatie de portefeuille sociale veiligheid in beheer heeft of hiermee aan de slag wil. Dit kunnen leidinggevenden, managers en directeuren zijn, maar ook anderen binnen de organisatie die een gedragscode willen implementeren.

Over de trainers

Ella Broekstra (Muse Management) is een ervaren HR-manager met specifieke expertise binnen de culturele en creatieve sector. Zij heeft deze expertise opgedaan bij o.a. Stichting Omroep Muziek (Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor), Phion, Kunsten92, NAPK, Nieuw Vide en Rewire. Ook verzorgde zij gastlessen voor de Generator en colleges over duurzame inzetbaarheid tijdens de Fair Practice Labs in Utrecht, Groningen, Brabant en Amsterdam.

Tijdens de eerste sessie is Daphne Storms van Theater aan de Rijn aanwezig om haar ervaringen te delen over hoe hun gedragscode tot stand is gekomen, hoe deze in de praktijk werkt en welke hobbels zij tegenkwamen en komen.

16 oktober Arnhem20 november Nijmegen

Praktische informatie

Data: 16 oktober & 20 november 2024
Tijd: 09:30-13:00 uur
Kosten: €195,- incl. BTW per persoon. Zijn de kosten een probleem? Via Werktuig PPO kun je een aanvraag indienen voor medefinanciering van deze training. Lees hier meer over de voorwaarden.
Locatie: Afwisselend in Arnhem en Nijmegen

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je bijtijds aan!

Heb je interesse maar wil je eerst nog wat meer weten, mail dan met Moniek Klabbers (programmacoördinator van de Cultuur Academy). Heb je praktische vragen over bijvoorbeeld aanmelden of de locatie? Neem dan contact op met Sabine Mezger.

Ter voorbereiding of inspiratie verwijzen we je graag naar een aantal artikelen op onze kennisbank.
- Artikel Code Diversiteit & Inclusie
- Artikel Fair Practice Code

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.