Foto van Marjolein Hordijk, zittend naast een stapel boeken
Marcel Krijgsman

Marjolein Hordijk

Programmamaker bij Bibliotheek Gelderland Zuid en zzp programmamaker.

Groeispurt FondsVragen(v)uurtje

Ze is een bekend gezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid, waar ze als programmamaker werkt: Marjolein Hordijk. Daar maakt ze culturele en literaire programma’s voor jongeren. Ze wordt gelukkig van jongeren die boeken vinden die bij hen passen of van een talentvolle jonge schrijver. Daarnaast werkt ze ook als zzp'er en stelt ze onder andere de programma's voor de Vrijheidscolleges samen.

Marjolein: ''Ik werk als programmamaker bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Daar ben ik, na wat omzwervingen gemaakt te hebben, terecht gekomen en ben ik volledig op mijn plaats. Ik maak educatieve, culturele en literaire programma’s, met name voor jongeren. Ik word gelukkig van jongeren die boeken vinden die bij hen passen of van een talentvolle jonge schrijver.

Voor mij is de bibliotheek een speeltuin waarin ik los kan gaan met allerlei creatieve programma’s. Het liefst met toffe samenwerkingspartners. Ik ben niet van de gebaande paden en ga graag mijn eigen gang. Dat is voor de bibliotheekwereld vaak wat onconventioneel, maar gelukkig is Nijmegen een dusdanig bruisende stad dat er voldoende ruimte voor is. Vertrouwen in de mensen met wie ik werk is voor mij erg belangrijk. Want door te luisteren naar anderen wordt het resultaat altijd beter.''

Adviseur bij Cultuur Academy

Marjolein zet zich voor de Cultuur Academy in als adviseur literatuur voor het Groeispurt Fonds. Klik hier voor meer informatie over het fonds.