thema

Startende ondernemers

Op deze verzamelpagina voor beginnende kunstenaars krijg je antwoord op alle vragen waar je als startend ondernemer mee zit.

Ondernemerschap

Als beginnend kunstenaar zit je vaak met behoorlijk wat vragen. Hoe richt ik mijn bedrijf op? Hoeveel kan ik vragen voor mijn werk? Welke klussen neem ik wel en niet aan? Met wie wil ik samenwerken? Hoe blijf ik geïnspireerd?

In onderstaande video vertellen de deelnemers van het Mentorschapsprogramma met welke vragen zij als jonge maker zitten én delen de mentoren wat van hun wijze adviezen.

Herken jij je in bovenstaande video? En wil je meer te weten komen over het opstarten van jouw kunstenaarspraktijk? Kijk dan eens in onze kennisbank. Daar vind je onder andere de volgende artikelen die jou wellicht kunnen helpen:

In ons programma vind je ook veel aanbod voor jou als beginnend kunstenaar. Kom bijvoorbeeld eens naar de Maandag Club, waar je hulp én medestanders kunt vinden voor zaken als het schrijven van een subsidieaanvraag, het maken van een begroting en het versturen van een persbericht.

Tot slot is Cultuur Academy niet het enige platform voor (beginnende) cultuurprofessionals. De volgende organisaties bieden ook ondersteuning in de vorm van online artikelen, workshops en financiering: